Kutup Yıldızı belgeselinin iki ayrı gösterimi yapıldı

kutup-yildizi-gosterim

Mehmet Fatih Öktülmüş’ün hayatını anlatan “Kutup Yıldızı (Ağacın Köklerinden Biri)” belgeselinin, 2016 Aralık ayında İstanbul’da iki ayrı yerde gösterimi yapıldı.

13 Aralık 2016 salı günü saat 19.00’da, 8. Hangi İnsan Hakları Film Festivali kapsamında, İstiklal Caddesi Aynalı Geçit etkinlik salonunda gerçekleşti.

Gösterim sonrasında yönetmen Şaban Karabeli, illüstrasyonist Levent Elpen, senarist ve editör Özgür Nehir ve koordinatör Nevin Berktaş sahneye çıkarak bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Söyleşide geleceği Fatihler gibi direnenlerin, işçi ve emekçilerle bağlarını güçlendirenlerin göğüsleyeceği vurgulandı. Mehmet Fatih Öktülmüş’ün yaşamı nezdinde Türkiye Devrimci Hareketi tarihinin dönüm noktalarına ışık tutan belgesel büyük beğeni topladı.

18 Aralık 2016 pazar günü de belgeselin gösterimi İkitelli’de TODDER’de (Toplumsal Dayanışma Derneği) gerçekleşti. M. Fatih Öktülmüş ve devrim şehitleri adına yapıla saygı duruşundan sonra Nevin Berktaş bir açılış konuşması yaptı.

Bu konuşmada Türkiye Devrimci Hareketi tarihinde iz bırakan Mehmet Fatih Öktülmüş’ün üç önemli özelliğinin belgeselin de ana konusu olduğu belirtildi. Yeraltı örgütüne ve yeraltı kurallarına sıkı sıkıya bağlılık, işçi sınıfı içinde devrimci çalışma ve sömürücü sınıf temsilcileri karşısında proletaryanın temsilcisi olarak dik durma ve direnişçi bir çizgi izleyerek büyük katkılarda bulunmanın bugün de izlenmesi gereken yol olduğu anlatıldı.

Gösterim sonrasında yapılan sohbette 19 Aralık katliamı, hapishanelerin bugünkü durumu, ülke ve dünyadaki gelişmeler, savaşa ve faşizme karşı örgütlenme, devrimler ve sınıf mücadelesi tarihinin öğrenilmesinin önemi, belgeselin konusu etrafında değerlendirildi.

Belgeselin bütün imkansızlıklara rağmen ustaca yapılmasının çok değerli olduğu ve Fatih’in yaşamının görsellikle anlatılmış olmasının büyük önemi dile getirildi. Emeği geçenlere teşekkür edildi.

Gösterimde Yediveren Yayınları’nın  M. Fatih Öktülmüş’ün hayatının ve mücadelesinin anlatıldığı “Kutup Yıldızı” kitabı ve diğer kitaplarının bulunduğu bir satant da açıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …