Eğitim emekçileri KHK’lara direniyor

nuriyegulmen-semihozakca-acunkaradag

Nuriye Gülmen, 15 Temmuz’dan sonra yayınlanan KHK ile Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden açığa alındı. Nuriye Gülmen 9 Kasım’da Yüksel Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde “işimi istiyorum” diyerek direnişe başladı. Direnişe başladığı günden 28 Kasım’a kadar tam 17 kez gözaltına alındı, gözaltından bırakıldıktan sonra yeniden direniş yerine döndü. Direnişin ilk günlerinde sadece Nuriye Gülmen değil, onlara destek veren kişiler de gözaltı saldırılarına ve işkencelere uğradılar. Ancak direnişin kararlılığı karşısında, devlet geri adım atmak zorunda kaldı. Gözaltılar durdu, direniş ise her gün 13.00-18.00 saatleri arasında devam ediyor.

Ekim ayında yayınlanan KHK ile ihraç edilen eğitim emekçisi Semih Özakça da Yüksel Caddesi’ndeki direnişe katıldı. Yine KHK ile görevine son verilen eğitim emekçisi Acun Karadağ ise, okulunun önünde direnişi sürdürüyor. O da birçok defa gözaltına alındı, sonrasında yeniden okulunun önüne geldi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça direnişlerini anlatmak için devrimci ve demokrat kurumları, basın kuruluşlarını ve sendikaları-meslek odalarını ziyaret ediyorlar ve kurumlar tarafından örgütlenen panellere katılıyorlar. Yüksel Caddesi’ndeki direniş aşağıdaki taleplerle devam ediyor.

1- Ohal kaldırılsın!

2- İşten atılan ve açığa alınan devrimci demokrat kamu emekçileri işe geri alınsın

3- Keyfi ve hukuksuz işten atmalar son bulsun!

4- 13 bin ÖYP’li araştırma görevlisinin kadro güvencesi verilsin!

5- İş güvencesi olmadan bilim yapılmaz, tüm tüm eğitim ve bilim emekçileri için iş güvencesi istiyoruz!

Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın direnişi, OHAL koşullarında daha da önem kazanıyor. Devletin 15 Temmuz’u bahane ederek işçiler ve emekçileri hedef alan saldırıları kırmanın ve kazanmanın yolu direnişten geçiyor. İşçiler ve emekçilerin direnişlerine vahşice saldıran, grevleri yasaklayıp, etkisizleştirmek isteyen, halkı açlığa mahkum eden AKP hükümeti, başarısız olmaya mahkumdur.

Bunlara da bakabilirsiniz

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …

Sosyalizmde yerel yönetimler

Günümüzde üç çeşit yerel yönetim anlayışından sözedilmektedir: Kıta Avrupası, Anglosakson ve Orta-Kuzey Avrupa yerel yönetim …