Hücreler ve 12 Eylül kitapları Çukurova Kitap Fuarı’nda

nevin-adana-fuar

Ocak ayının ilk haftasında açılan Çukurova Kitap Fuarı’na bu yılki ilgi oldukça fazlaydı. Fuarda, yayınevimiz tarafından basılan ‘Darbe Yenilgi Direniş: 12 Eylül’ kitabı ve Belge Yayınları ile birlikte ikinci kez basılan “Hücreler kitabı Dava Dosyası” da bu ilgiden payını aldı.

Belge Yayınları’nın standında kitapları imzalayan Nevin Berktaş, yerel gazete ve dergilerin sorularını yanıtladı.Şujin gazetesinde çıkan röportajında, kitaplarına özellikle gençlerin ilgi gösterdiğini belirten Berktaş, ‘Hücreler’ kitabını 19 Aralık katliamından önce hücrelere geçiş döneminde kaleme aldığını ve “kendi deneyimlerinin yanı sıra dünyanın tüm hücre deneyimlerini aktarmaya çalıştığını” söyledi. 12 Eylül kitabını ise  “AKP’nin 12 Eylül’ün yargılanacağını söylediği dönemlerde derlediğini” belirtti. “12 Eylül göstermelik bir davaydı aslında. AKP’nin kendi propagandasını yaptığı bir süreçti. 12 Eylül faşizmini yaşamış biri olarak, darbelerin ancak direnenler tarafından yargılanacağını ve direnlerin konuşması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bugün de benzer bir dönem yaşandığını söyleyerek şunları ekledi: “Egemenler kendileri ile bağdaşmayan, uyuşmayan, gerçekleri anlatmaya çalışan kitapları toplatıyor. Yazarları, gazetecileri, aydınları büyük bir baskı ile ya gözaltına alıyor yada tutukluyor. Ama düşünceye kilit vurulamaz… Gerçekleri dün olduğu gibi bugünde tüm baskılara rağmen yazmaya devam etmeliyiz, yazacağız da…”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …