10 Ekim Ankara Katliamı duruşması

katili-taniyoruz

10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen Ankara Katliamı’nın davasının ikinci grup duruşmaları 6 Şubat günü görülmeye başlandı.

İlk duruşmada sanıkların ifadeleri ve tavırları, katliamda devletin ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığını ortaya koymuştu. Bu defa söz katliamın tanıklarındaydı. Aileler, avukatlar ve katliamdan sağ kurtulan yaralılar, “Katilleri yargılamaya asıl şimdi başlıyoruz” diye açıklama yaptılar. Duruşma sırasında verdikleri ifadelerde, saldırının gerçekleştiği anı, sonrasında devletin saldırısını, yaralıların üzerine bile gaz sıkıldığını; bütün bu tablonun, saldırıda devletin payını ortaya koyduğunu anlattılar. Ve katliamda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin de yargılanması gerektiğini söylediler.

Katliam sanıklarının ailelere karşı saldırgan tutumu bu duruşmada da sürdü. Aileler sanıkların pervasızlığına karşı tepki gösterince, polis yine ailelere saldırdı.

Mahkeme süreci de, tıpkı katliam günü gibi, saldırganların pervasızlığı, saldırıya uğrayanların devlet şiddetiyle karşılaşması biçiminde devam ediyor. Bir sonraki duruşma Mayıs ayına ertelendi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …