Atılan kamu emekçilerinin direnişi sürüyor

OHAL ilanından sonra Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu çalışanlarından akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın direnişi, açlık greviyle sürüyor. Dergimizin yayına girdiği sırada açlık grevi 60’lı günlere girmişti.

Ankara Yüksel Caddesi’nde atıldıkları günden bu yana üzerlerinde “işimizi geri istiyoruz” önlükleri ile yaklaşık 5 aydır oturan ve neredeyse her gün gözaltına alınan kamu emekçilerinin direnişleri sürüyor. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yanı sıra öğretmen Acun Karadağ, Esra Özkan Özakça, Mehmet Dersulu ve sosyolog Veli Salıçık da bulunuyor.

İçerde ve dışarda birçok kurumun destek verdiği direniş, polisin şiddetine rağmen devam ediyor. Direnişçiler yaptıkları açıklamada, işlerine geri dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

“FETÖ” soruşturması adı altında yüzbini aşkın kamu emekçisi işinden atıldı. Direnen emekçiler başta olmak üzere, atılan devrimci,-demokrat kamu çalışanlarına işleri geri iade edilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …