Berkin Elvan davası başladı

Haziran direnişi sırasında polisin gaz fişeği ile vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan davasının ilk duruşması 6 Nisan’da başladı. Ölümünün ardından yaklaşık 4 yıl geçtikten sonra açılan davada, tek sanık olan polis de tutuksuz yargılanıyordu. Halen Van’da görev yapan katil polis duruşmaya gelmedi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Van’daki aile avukatları, polisin gözlük ve takma olduğunu düşündükleri bir bıyıkla olduğunu belirttiler.

Avukatlar ve Berkin’in ailesi sanığın duruşma salonuna getirilmesini istediler. Avukatların polisi tutuklama talebi, mahkeme tarafından reddedildi. Ve sonraki duruşma 6 Temmuz’a atıldı.

Bir çok ilin baro başkanlarının ve Alevi örgütlerinin duruşmaya katılma talebi de reddedildi.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan “Benim çocuğumu Recep Tayyip Erdoğan öldürttü. Tehdit ediliyorum hala… Bu ülkeye siz adalet getirmediğiniz sürece daha nice Berkinler öldürülür, daha çok çocuklarımız gider” dedi. Baba Sami Elvan da “Adalet var mı, dört yıldır bunu arıyorum. En küçüğünden en büyük rütbesine kadar, herkesin yargılanmasını istiyorum” dedi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …