Nuriye ve Semih’e destek eylemi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, KHK’lerle haksız yere işten atıldılar. İşine geri dönmek için çeşitli eylem biçimleriyle sürdürdükleri direnişini beli bir aşamadan sonra açlık grevine çevirdiler. Açlık grevi direniş sırasında tutuklanarak cezaevine koyuldular. Cezaevinde açlık grevine devam ediyorlar.

6 Haziran günü Nuriye ve Semih için destek ve dayanışma eylemi yapıldı. Onların şahsında KHK’larla haksız yere işten atılan emekçilerle de dayanışma sergilendi.

Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan kitle sloganlar eşliğinde Kalkedon Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında Nuriye ve Semih’in resimlerinin basılı olduğu “Nuriye Semih serbest bırakılsın, talepleri kabul edilsin”, “Nuriye ve Semih yalnız değildir”, “OHAL kalksın KHK’lar iptal edilsi” dövizleri taşındı.

Yürüyüş boyunca “Nuriye Semih Yalnız Değildir”, Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”, Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı. Kalkedon Meydanı’na gelindiğinde Nuriye ve Semih’in açlık grevine devam ettikleri, durumlarının kritik aşamaya geldiği söylendikten sonra, basın açıklamasına geçildi. Açıklamada, OHAL dönemindeki baskı ve haksızlıklara vurgu yapıldı. OHAL’in kaldırılması KHK’ların iptal edilmesi istendi. Nuriye ve Semih’in serbest bırakılması ve işine iade edilmeleri istendi. KHK’ler sonucu haksız yere işten atılanların geri alınmasına vurgu yapıldı.

Eylemi aralarında PDD’nin de bulunduğu çeşitli devrimci demokratik kurumlar, insan hakları dernekleri ve hukuk dernekleri örgütledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …