Nuriye ve Semih için destek eylemleri sürüyor

 16 Haziran günü PDD’nin de bileşeni olduğu “Nuriye ve Semih için Dayanışma”nın çağrısıyla eylem yapıldı. Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan kitle, kortej oluşturarak sloganlar eşliğinde Khalkedon Meydanı’na yürüdü. “Açlık grevi 100. gününde” “Nuriye ve Semih serbest bırakılsın; talepleri kabul edilsin” “OHAL kaldırılsın KHK’lar iptal edilsin” dövizleri taşındı, “Nuriye, Semih yalnız değildir”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunda cafe ve restoranlarda oturan insanlar alkışlarla destek sundular. Alanda yapılan basın açıklamasında açlık grevinin 100. gününde kritik bir aşamaya geldiği belirtildi. “Can kaybı olmadan Nuriye ve Semih serbest bırakılmalı işlerine geri dönmeli, KHK’larla haksız yere işten atılan kamu emekçileri işlerine iade edilmeli, OHAL kaldırmalı, KHK’lar iptal edilmeli” denildi.

Basın açıklamasından sonra Veli Saçılık konuşma yaptı. Saçılık, Ankara Yüksel direnişinden selam getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Direniş sürecinden kısaca bahsettikten sonra “devlet ne tür baskı, şiddet uygularsa uygulasın, işimizi geri alana kadar mücadelemizi karalılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Saçılık’ın konuşması büyük bir ilgiyle dinlendi, coşkulu sloganlarla karşılandı. Açıklamalardan sonra eylem sonlandırıldı.

“Nuriye ve Semih için Dayanışma” Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilene kadar her hafta eylem yapma, farklı kurumların yaptığı eylemlere de destek sunma kararı aldı ve bu karar doğrultusunda eylemlerine devam ediyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …