Kitlenin coşkusu mitinge aktı

Kitlelerin AKP hükümeti ve Erdoğan’ın giderek artan baskıcı yönetimine duydukları tepki, 9 Temmuz günü Maltepe miting alanına aktı. 3 milyonu aşkın insan, büyük bir coşku ve kararlılıkla Maltepe sokaklarını ve sahil alanını doldurdu. Öyle ki, Maltepe’nin bütün sokakları, mitinge gelen insanların devasa seline tanıklık etti. Sahil bölgesinde ise, miting alanının birkaç katı büyüklüğünde bir alanda, parklarda, daha öğlen saatlerinden itibaren, yüzbinlerce insan miting saatini bekledi. Saatler ilerledikçe sayı 3 milyonu aştı. Üstelik pek çok bölgeden kalkan otobüsler, yoğun trafik nedeniyle Maltepe’ye ulaşmayı başaramadı.

Öğlen saatlerinden itibaren, insanlar başlarında adalet yazan şapkaları, üzerlerinde adalet baskılı tişörtleri ile, sloganlar atarak sokaklarda yürüyüşler yapmaya başladı. Dergimiz Proleter Devrimci Duruş okurları da, kitlenin en yoğun geçiş yaptığı bölgeye, ünlü şair Brecht’in “Ekmeği pişirip dağıtan kimse Adaleti de onlar dağıtmalıdır” yazılı, PDD imzalı pankartı astı. Ayrıca ellerinde “Adalet yoksa barış da yok” yazılı, PDD imzalı dövizleriyle Maltepe sokaklarında ve sahilde sloganlı yürüyüşler yaptılar.

Miting, gerek katılımın büyüklüğü, gerekse kitlelerin beklentileri ile, ülkemizin sınıf mücadelesi tarihine önemli bir mihenk taşı oldu. Bir düzen partisi olan CHP’yi bile hareketlendirmek zorunda bırakan ve egemenlere korku salan da da kitlelerin bu yönelimi oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …