Kartal’da laiklik mitingi yapıldı

Eğitim-Sen ve Alevi-Bektaşi Federasyonu öncülüğünde, Alevi örgütleri, siyasi partiler, veli dernekleri ve Birleşik Haziran Hareketi’nden oluşan 13 kurumun çağrısıyla, 17 Eylül günü Kartal’da, “laik, bilimsel, anadilde eğitim” mitingi gerçekleştirildi. Dergimiz PDD’nin de içinde olduğu devrimci kurumlar da mitinge destek verdi.

Kartal’da Ahmet Şimşek Koleji’nin önünde toplanan kortejler sahile doğru yürürken, en önde “Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim” yazılı pankart taşındı. Alana binlerce kişi giriş yaptı. Bir o kadar da, kenarda izleyenler vardı.

Miting devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Yapılan konuşmalarda, eşit, parasız, laik, bilimsel ve anadilde eğitim talebi yükseltildi; KHK saldırısına karşı 193 gündür açlık grevinde olan Nuriye ile Semih’e destek sloganları atıldı; HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı-faşist saldırı lanetlendi; Dersim, Koçgiri, Elbistan, Malatya, Maraş, Çorum, Madımak, Gazi ve Gezi katliamları hakkındaki dosyaların açılması istendi.

Miting, Türkçe ve Kürtçe çekilen halaylar eşliğinde bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …