Güzel Ana’yı sonsuzluğa uğurladık


Güzel Şahin, ömrünü mücadeleye adamış bir yiğit insandı.
İki oğlu Partizan geleneğindendi, ama o hem Partizancıların hem de tüm devrimcilerin anası olmuştu. Cezaevleri mücadelesinin analar cephesinin önemli bir parçasıydı. Kaybedilen yakınları için mücadele eden Cumartesi Anneleri’nin yanındaydı. İşçi direnişlerinden Gezi Ayaklanmasına, gecekondu yıkımlarından cezaevi önlerine kadar her alanda kendisini sakınmadan ortaya koyuyordu. Yaşına rağmen heyecanı ve dinamikliği ile, sıkılı yumruğu ve bitmek bilmez neşesi ile bulunduğu her alanda insanları etkiliyordu.
TV10’un kapatılmasına karşı yapılan eylemin 37. haftasında “ben her şeyden önce bir insanım. Nerede bir ezilen, bir haksızlığa uğrayan ve darda kalan varsa onun yanındayım” diyordu.
18 Eylül günü, yine Partizan geleneğinden gelen Serdar Can’ın cenaze töreninde fenalaştı. İki gün süren yaşam mücadelesinin ardından, yorgun yüreği durdu.
21 Eylül günü, Kartal Cemevi’nde yapılan törene ve ardından Gülsuyu’nda yapılan cenazesine, PDD okurları da dahil olmak üzere, tüm devrimci-demokrat kesimler katıldı. Güzel Ana, sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …