Dergimiz yazarı Gülümser Seyitcemaloğlu iki ayrı mahkemede yargılanıyor

arka-yazi

Yazarımız Gülümser Seyitcemaloğlu için, iki ayrı mahkemede, aynı “suç”lardan dava yürütülmektedir. 2014 yılı Aralık ayında, dergimizin bürosu ve yazı işleri müdürümüzün evi basılmış, 2016 yılında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dergimiz çalışanları Gülümser Seyitcemaloğlu, Zeynel Sarar ve dergimizin yazı işleri müdürü Çağdaş Büyükbaş hakkında, dava açılmıştı. Gezi direnişine, 1 Mayıs’a, Gazi anmasına, 8 Mart’a katılmak, bu eylemlerde PDD flaması taşımak gibi son derece meşru faaliyetler, bu davada yargılama konusu edilmiştir. Dava, 1,5 yıldır sürmektedir.

2017 yılında, Gülümser Seyitcemaloğlu, hakkında 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava nedeniyle, önce Nisan, ardından Ağustos aylarında iki defa gözaltına alınmıştır. Bu davaya konu olaylar da Gezi direnişine, 1 Mayıs’a, Gazi anmasına, 8 Mart’a katılmak olarak dosyaya işlenmiştir. Bu davanın ilk duruşması 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Bu davalarla iki ayrı hukuksuzluk birden yapılmaktadır. Birincisi, yazarımız Gülümser Seyitcemaloğlu aynı eylemler nedeniyle iki ayrı mahkemede yargılanmakta, bu yargılama sürecinde keyfi biçimde üst üste gözaltına alınmaktadır. İkincisi, bu eylemlere katılmak suç değildir; eylemler meşrudur, herbirine kitlesel katılım olması bu meşruiyetin ifadesidir. Bu yanıyla, iki ayrı mahkemede sürdürülmekte olan bu yargılama baskı ve yıldırma amaçlıdır. Ancak ne eylemlerin meşruiyetini, ne de bunlara katılımı engelleme gücü yoktur.

Baskılar bizi yıldıramaz!

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …