İsviçre’de Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamlarına karşı etkinlik

Maraş katliamının, Roboski katliamının ve 19 Aralık cezaevleri katliamının yıldönümleri için hazırladığımız anma etkinliğini, 16 Aralık günü, İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirdik. Anma etkiliği, HDK-A’nın, içinde Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu Basel Dayanışma Platformu’nun ve Birleşik Devrim Dergisi’nin ortak çalışması olarak, yaklaşık bir ay süren bir hazırlık sürecinin ardından gerçekleştirildi.

Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan ortak bildirinin okunmasının ardından, şiirler eşliğinde, katliamların sinevizyon gösterimi yapıldı. Bir yoldaşın, devrim ve sosyalizm mücadelesinde sanatın öneminden sözederek, devrimci şair yoldaşımız Adnan Yücel’den “Yeryüzü Aşkın Yüzü Olana Dek” şiirini gür sesiyle okuması, ilgiyle dinlendi. Diğer kurumlardan dostların şiir ve müzik dinletisinin ardından devrimci marşlarımız birlikte söylendi. Son olarak, ülkenin dört bir yanında kendini gösteren infazlar, katliamlar, gözaltılar, tutuklamalar, cezaevi saldırıları, baskı ve işkencelere karşı duyarlılık çağrısı yapıldı ve etkinlik sonlandırıldı.

Önemli bir etkinliği başarı ile sonlandırdık. Ve önümüze yeni bir görev koyduk. İsviçreli devrimci demokrat kurumların çağrısıyla, PDD’nin de içinde bulunduğu Türkiyeli devrimci demokrat kurumların da katılımıyla, Şubat ayı başlarında, Türkiye’de cezaevlerindeki baskılara ve devlet politikasına dikkat çekmek için yürüyüş ve miting çalışmalarına başladık. Devletin KHK’larla ülkeyi yönetme, işçi ve emekçilerin üzerinde baskı kurma, her türden işkence ve katliamlarla teslim alma politikalarına karşı çıkmak için; PDD yazı işleri müdürü Çağdaş Büyükbaş başta olmak üzere tutuklu gazeteciler ve akademisyenlerle dayanışmak için; muhalif her çığlığa saldıran dinci-gerici, faşist sisteme karşı sesimizi yükseltmek için, muhalif kesimlerin ortak eylemliliğinde sürekliliği sağlamak gerekiyor.

İlerideki çalışmalarda buluşmak dileğiyle.

İsviçre PDD okurları

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …