İsviçre’de 1 Mayıs coşkusu

İsviçre’nin Basel kentinde, Anti-kapitalist Blok 1 Mayıs çalışmalarına bir ay önceden başladı.

İçinde PDD’nin de bulunduğu Anti-kapitalist Blok, 1 ay boyunca Basel ve çevresine 1 Mayıs ile ilgili afişleme yaptı, bildiriler dağıttı, çağrılar düzenledi. Böylece etkili bir 1 Mayıs çalışması yürütüldü. Çalışma alanı çok geniş olduğu için, kurumlar alanları paylaştı.

Biz de PDD olarak kendi bölgemizde hakkıyla çalışarak materyallerimizi dağıttık, afişlerimizi yapıştırdık, faaliyetleri yürüttük. Sokak sokak gezerek çağrı metinlerimizi kahve ve kafeteryalara, esnaflara, kalabalık merkezlere dağıttık, çağrılarımızı yaptık.

1 Mayıs sabahı, belirlediğimiz gibi Messe Platz’da toplanarak kortejler oluşturuldu. İçinde yer aldığımız işçi kortejinde, ağırlıklı olarak gençler bulunuyordu. Kortej, enternasyonal sloganları canlı ve coşkulu biçimde hep birlikte haykırdı. Yürüyüş ve miting boyunca bu canlılık sürdü.

10.30’da yürüyüş başladı. Miting alanında Unia sendikası ve sosyal demokrat partilerin de katılımıyla binlerce insan toplanmış oldu. Parlamenterler, sendika yöneticileri, sendika platformu temsilcileri, günün anlam ve önemine dönük konuşmalar yaptılar. Müzik dinletileri gerçekleştirildi. Bu konuşmalar ve müzik, mitingi festival havasına dönüştürdü.

1 Mayıs çalışmaları oldukça yoğun geçmiş ve yorucu olmuştu. Ancak bu kadar coşkulu ve canlı geçen mitingin ardından, yorgunluğumuzu unuttuk. Sömürüsüz, sınıfsız bir dünya kurulması yolunda bir adım, bir adım daha ileri sıçramalar hedefini ortaya koyarak; “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz”, “Yaşasın proletarya enternasyonalizmi”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarıyla mitingi sonlandırdık.

İsviçre’den PDD okurları

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …