Flormar işçisi direniyor

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri, 14 Mayıs’tan bugüne fabrika önünde direniyorlar.

Kocaeli-Gebze’de bulunan Flormar kozmetik fabrikası işçileri, 5 ay önce Petrol-iş Sendikası’nda örgütlenmeye başladılar. Talepleri son derece basit ve insani: 1800 TL olan ücretleri yerine insanca yaşanacak bir ücret istiyorlar. Çoğu kadın olan işçilerin ağır yük kaldırmasına karşı önlem alınmasını ve işçi sağlığı kurallarının uygulanmasını talep ediyorlar.

İşçilerin çalıştıkları ağır koşullar, hızla örgütlenmelerini getirdi. Petrol-iş’in yetki belgesini almasının ardından, Flormar patronu işçi kıyımına başladı ve 115 işçiyi işten çıkardı.

Patron, içeride çalışmaya devam eden işçilerin, dışarıdaki direnişten etkilenmemesi için insanlıkdışı uygulamalar başlattı. Önce kapıya 3 metrelik branda çekti ve fabrika etrafındaki çitlerin üzerine jiletli tel döşedi. Yanısıra, polisle işbirliği halinde baskıyı artırdı. Polis, fabrika etrafında kamerayla çekim yapıyor, bu çekimlerde direnişteki işçilere selam verdiği tespit edilen fabrika işçileri, “ahlaksızlık” vb. suçlamalarla 25/2 maddeden işten atılıyor. Şu ana kadar 5 işçi bu şekilde işten atıldı.

Flormar’ın reklam sloganı: “Biz istersek yaparız!” Şimdi işçileri direniyor ve bu sloganı gerçeğe dönüştürüyorlar. “Biz istersek yaparız!” şiarıyla, direnişlerini sürdürüyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …