Flormar işçileriyle dayanışma!

Paris’te Flormar işçileriyle dayanışma için protesto eylemi yapıldı. Devrimci-demokrat kurumların birlikte örgütlediği eylem, 8 Haziran günü, Paris’in kalbi Champ-Elysee (Elise Sarayı) caddesinde gerçekleştirildi.

Caddede Flormar işçileri ile dayanışma sloganlarının yazılı olduğu dövizler taşınarak ve sloganlarla yapılan yürüyüşün ardından, Yves-Roches mağazasına girildi ve mağaza çalışanlarına Flormar işçilerinin haksız yere işten atıldığı anlatıldı. Ardından yine sloganlar eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Bu sırada bir arkadaş, Fransızca olarak hazırlanmış bildirimizi okudu.

Mağaza güvenliğinin çağırmasıyla gelen polis, eylemi sonlandırmamızı istedi. Buna rağmen uzunca bir süre kitle eylem yerinden ayrılmadı.

Sonrasında metroya kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Burada yaklaşık 20 dakika sürdürülen eylem, sloganlar eşliğinde bitirildi.

Kocaeli Gebze’de kurulu kozmetik fabrikası Flormar’da, Petrol-iş sendikasına üye oldukları için işten atılan 95 işçinin sendika mücadelesi, 14 Mayıs’tan bugüne fabrika önünde devam ediyor. İşçiler insanca yaşanacak ücret, işçi sağlığı kurallarına önem verilmesi gibi son derece insani taleplerle örgütlenmişlerdi, aynı taleplerle mücadelelerini sürdürüyorlar…

Yaşasın Flormar işçilerinin direnişi!

Flormar işçileri yalnız değildir!

Yaşasın işçi sınıfının dayanışması!

Fransa’dan PDD okurları

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …