Maden işçileri isyan ediyor!

Bartın’ın Amasra ilçesinde özel bir maden ocağında taşeron firmaya bağlı çalışan 70 maden işçisi, maaşlarını alamadıkları için eyleme geçti. Maden işçileri, SGK primlerinin ödenmediğini ve 3 aydır maaşlarının yatırılmadığını belirterek, kendilerini çalıştıkları ocağa kapattılar.

Maden işçileri, kendilerini ocağa kapatmadan bir basın açıklaması yaptı. Bunu çektikleri videoyla kamuoyuna duyuran işçiler şunları söyledi:

“Biz Gömü köyü Hema kuyuları yeraltı maden çıkarma işini yapan DENFA şirketinin çalışanlarıyız. Çok tehlikeli sınıfta sayılan yeraltı madenlerinde çalışan işçiler olarak, işimizi eksiksiz yerine getirmemize rağmen ücretlerimizi alamıyoruz. Bizler her gün ölümle burun buruna çalışırken, hak ettiğimiz ücretlerin ödenmesini tüm haklarımızın verilmesini istiyoruz. Şimdi çalışmaya hazır olduğumuz halde, ücretlerimizi alamadığımızdan ötürü, işi görmekten kaçınma hakkımız olmasına rağmen iş akitlerimizin sonlandırıldığına dair bir bilgi aldık. Biz bir yere gitmiyoruz. Tüm kamuoyunun yanımızda olmasını istiyoruz.”

Hattan Holding’e bağlı Hema Maden’de çalışan işçiler, daha önce de hakları için eylem yapmışlardı. Madendeki 148 işçi, 13 Mart günü önce ücretli izne çıkarılmış, sonra da maaş ve tazminatları ödenmeden işlerine son verilmişti.

26 Mart 2018 günü maden şirketi önünde çadır kurarak oturma eylemine başlayan işçiler, 23 gün süren direnişin ardından haklarını kazanmışlardı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …