3. Havalimanı işçisiyle dayanışma eylemine polis saldırısı

DİSK’e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası, 3. Havalimanı işçileri ile dayanışmak amacıyla 15 Eylül günü Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir eylem kararı aldı. Eylem çağrısı üzerine, içinde PDD’nin de yer aldığı geniş bir kesim Kadıköy’de toplandı.

Polis, eylemi engellemek için, Khalkedon Meydanı’nı bariyerlerle kapattı. Meydana çıkan bütün sokakları tutarak geçişleri yasakladı. Eylem için toplanan kitleye biber gazı ve plastik mermiler kullanarak saldırdı. Saldırı sırasında 31 kişi gözaltına alındı. Ancak ne gözaltılar, ne de biber gazlı-plastik mermili saldırı, eylemi bitirmeye yetmedi. Kitle Khalkedon Meydanı’na yakın sokaklarda direnişi sürdürdü. “İnşaat işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları ara sokaklarda sıkça atıldı. Polisin tekrar tekrar saldırısına rağmen, kitle her defasında yeniden toplandı.

Ankara’da da yine 3. Havalimanı işçileri ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilen eylem yine polis saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Plastik mermi ve biber gazı ile saldıran polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …