10 Ekim katliamı protesto edildi

10 Ekim Ankara Katliamı için, Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla Kadıköy’de anma gerçekleştirildi. PDD’nin de bileşeni olduğu Koordinasyon, Kadıköy-Rıhtım’da toplanarak, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin anmasını yaptı, katliam protesto edildi.

Eylemde “10 Ekimi Unutturmayacağız, Affetmeyeceğiz” yazılı, Emek ve Demokrasi Koordinasyonu imzalı pankart açıldı; şehit düşenlerin resimleri taşındı. Kitle toplanır toplanmaz “10 Ekim’i unutma, unutturma”, “10 Ekim şehitleri ölümsüzdür”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.

Koordinasyon adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Zeliha Baksi okudu. Açıklamada şunlar söylendi: “Alınan istihbarata rağmen katliam engellenmedi. Katliamın yapılmasında AKP hükümeti çetelere kolaylık sağladı. Katliamın sorumlusu AKP hükümeti ve devletin bürokrasisidir. Yargılamada kamu yöneticileri aklandı. Ne yaparsanız yapın biz arkadaşlarımızın hesabını sormaktan geri durmayacağız. Onların bayrağını taşıyacağız.”

Eylemde Gar katliamında hayatını kaybeden Dicle Deli’nin babası Faik Deli de bir konuşma yaptı. Mahkemenin bir tiyatrodan ibaret olduğunu, ceza alanların piyon olduğunu belirttikten sonra, “katliamda içişleri bakanlığının, sağlık bakanlığının, valinin, emniyet müdürünün suçu yok mu? Esas suçlu bunlar” dedi. Eylem konuşmalardan sonra bitirildi.

Ayrıca İstanbul’da İHD saat 12’de Cağlayan Adliyesi önünde, üniversite öğrencileri de saat 5’te İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim katliamını protesto ettiler, katliamda yaşamını yitirenleri andılar.

10 Ekimde katliamında yaşamını yitirenler Ankara, Hatay, Sinop, Van, Mersin de içlerinde olmak üzere, bir çok ilde anıldı. Devlet, Van ve Mersin’de anma yapanlara saldırdı, katılanları gözaltına aldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …