Cumartesi Anneleri, kayıplarını aramaya devam ediyor

Cumartesi Anneleri 708’inci haftada, tüm baskı ve engellemelere rağmen, kayıplarını sormak için yeniden eylemdeydi.

İHD’nin çağrısıyla 20 Ekim günü İHD İstanbul Şubesi önünde biraraya gelen, içinde PDD’nin de olduğu kitle, gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir’in akıbetini sordu. Eylemde basın açıklamasını, Hasan Ocak’ın kız kardeşi Maside Ocak okudu. Ocak, Galatasaray Meydanı’nın 9 haftadır hukuka aykırı bir şekilde kendilerine kapalı olduğunu belirttikten sonra, “ne yaparsanız yapın ne Galatasaray meydanından ne de kayıplarımızı aramaktan vazgeçeceğiz” dedi. Ocak, Fehmi Tosun ve arkadaşı Hüseyin Aydemir’in kaybedilme sürecini anlattı. Ailenin tüm başvurularına rağmen hala bir haber olmadığını anlattı.

Ardından Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun söz aldı. Hanım Tosun Galatasaray Meydanı’nın kendilerine neden yasaklandığını sorduktan sonra, eşinin kaybedilme sürecini anlattı. Eşinin gözaltına alındığını gördüğünü söyleyen Tosun, “devletin bütün mercilerine başvuru yaptım, her yerde aradım bir cevap alamadım. Eşimi ve diğer kayıpları bulana kadar, onları kaybedenler ve emri verenler yargılanana kadar aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Eylemde, Özgür Gündem muhabiriyken gözaltında kaybedilen Ferhat Tepe’in kız kardeşi de söz alarak “Galatasaray’ı engelleyenler kendilerini hukukun üstünde görmesinler. Biz haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz, kayıplarımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

Eyleme HDP milletvekileri Oya Ersoy, Ali Kenanoğlu ve CHP miletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …