Grevde olan Gripin işçilerini ziyaret ettik

Avcılar Üniversite Mahallesi’nde bulunan Gripin fabrikasının işçileri, 28 Kasım gününden buyana grevdeler. Petrol-iş sendikası üyesi olan işçiler, TİS sürecinde patronun uzlaşmaz tutumundan dolayı greve çıktı. 4 Aralık günü Devrimci Sendikal Birlik olarak dayanışma ziyaretinde bulunduğumuz işçilerle, grev sürecini konuştuk.

Grev yerinde ağırlıklı olarak kadın işçiler vardı. Petrol-iş 1 No.lu şube başkan yardımcısı Erkan Zorlu, TİS kapsamında 83 işçi olduğunu, 83 işçinin tamamının greve çıktığını, içeride üretimin tamamen durduğunu belirtti. “Neden greve çıktınız, hangi talepleriniz karşılanmadı” sorumuza, 10 Haziran’da başlayan TİS sürecinin tıkandığını; idari ve sosyal taleplerin hepsinde anlaşma sağlandığını, sadece ücret konusunda anlaşma sağlanamadığını, sendika olarak yüzde 25 zam istediklerini, patronun ise yüzde 10’lardan yüzde 17’lere geldiğini anlattı. Greve çıkma nedeninin sadece ücret olduğunu söyledi.

İşçiler 7-24 grev yerindeler. Gece, sendikanın temin ettiği arabada nöbetleşe kalıyorlar. Grev çadırının olmadığı dikkatimizi çekiyor. Neden çadır olmadığını sorduğumuzda, valiliğin izin vermediğini söylediler. Bunun için çeşitli gerekçeler ileri sürmüşler; kaldırımın dar olması, yan tarafının kamu arazisi olması vb.

Her gün dayanışma ziyaretlerinin olduğunu söylüyor işçiler. Bu da morallerini yükseltiyor. Türk-iş Konfederasyonu da direnişe destek veriyormuş. Konuştuğumuz kadın işçilerin çoğunun 20-25 yıllık işçi olduğunu öğrendik, 2-3 yıldır çalışan işçi sayısı çok az. Kadın işçiler, hayatlarında ilk kez grev yaşadıklarını, çok heyecanlı olduklarını belirttiler. Dayanışma ziyaretlerinden de memnundular. İşçiler, talepleri karşılanana kadar grevi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …