Kamu hizmetlerine yapılan zamlar protesto edildi

PDD’nin de içinde yer aldığı “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” bileşenleri, 17 Ocak günü  Şişli İDAŞ önünde doğalgaza yapılan zamları protesto etti.

Eylemde “Yüzde 10 indirim yetmez! Doğalgaz zamları geri alınsın” pankartı açıldı. “Faturası doğalgazdan fazla yakıyor”, “Kamu hizmetlerinden vergi alınmasın”, “Krizin bedelini ödemeyeceğiz” dövizleri taşındı.

“Yüzde 10 yetmez, zamlar geri alınsın, krizin faturası patronlara” sloganlarıyla başlayan basın açıklamasında, “Hükümet, doğalgaza yaptığı zammın gerekçesini, döviz kurunun yükselmesi ile açıklıyor. Petrolün varili 50 dolar civarına inmesine rağmen kamu hizmetlerinde yapılan yüzde 10 indirimi kabul etmemizi beklemesinler. Doğalgaza yapılan zamlarla İGDAŞ’ın kasası dolarken, faturalardaki KDV vergileri halkın sırtına yükleniyor. Faturaların sadece yüzde 61’i doğalgaz bedeli, geri kalan yüzde 39’luk kısım ise belediyenin ve devletin kasasına gidiyor. Doğalgaza yapılan yüzde 10’luk indirim yetmez, yapılan zamlar geri alınmalı; doğalgaz faturalarına yansıyan KDV kaldırılmalı, kamusal mal ve hizmetler asgari tüketim oranında halka parasız sunulmalı, elektrik, doğalgaz, su, ulaşım ve iletişim başta olmak üzere halkın yoğun olarak tükettiği mal ve hizmetlerdeki vergiler kaldırılmalıdır” dendi. Basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …