Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Gezi eylemleri döneminde polislerin hedef gözeterek açtıkları ateş sonucu, kafasına gaz kapsülü isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, 11 Mart günü Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

PDD’nin de bileşeni olduğu Taksim Dayanışması ve Berkin’in ailesi tarafından örgütlenen anma,  saat 14’de mezar başında başladı. Polisler her yıl olduğu gibi kalabalık bir şekilde giriş çıkışları tutmuştu. Anmaya gelenler aranarak mezarlığa alındı.

Mezar başına gelindiğinde anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarını öperek “senin o dik duruşunu şimdi ben alıyorum” dedi. Baba Sami Elvan’da oğlunun mezarını öperek çiçek bıraktı. Çiçeği Gezi’de, Roboski katliamında yaşamını yitirenler ve Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol için bıraktığını söyledi.

Anma, Taksim Dayanışması adına Can Atalay’ın konuşmasıyla başladı. Atalay “Gezi’de ayağa kalkan, boyun eğmeyen bütün milyonların umudunu bugünden yarına taşıma kararlılığında olduğumuzun sözünü veriyoruz. Ali İsmail Korkmaz’ın, Mehmet’in, Ethem’in, Medeni’nin umudunu ve mücadelesini yarına taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Atalay, kitleyi saygı duruşuna çağırarak konuşmasını bitirdi.

Ardından Berkin’in babası Sami Elvan konuştu. Baba Elvan, üzerine giydiği Taksim Dayanışması önlüğünü göstererek “onurla taşıyacağım” dedi. Elvan, “Gezi bir haktı, emekti, su ve adaletti. Benim çocuğum ve onun gibiler bu yolda bedenlerini kaybettiler. Berkin sadece benim çocuğum değil, hepimizin çocuğudur. 5 yıl oldu oğlumun katilleri cezalandırılmadı. Çocuklarımızın hak, adalet, ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Nerede bir hukuksuzluk ve adaletsizlik varsa karşı çıkacağız” dedi.

Anma “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Gezi Şehitleri ölümsüzdür”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldıktan sonra bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İEB, 15-16 Haziran’ın yıldönümünde Kadıköy’de eylem yaptı

İşçi Emekçi Birliği, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin yıldönümünde Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi. Saat 17’de başlayan …

Mehmet Fatih Öktülmüş’ün ölüm yıldönümünde afişleme

1984 Ölüm Orucu’nun ve bu eylemde şehit düşen Mehmet Fatih Öktülmüş’ün ölüm yıldönümünde merkezi yerlere …

İsrail İran’a saldırdı: Ortadoğu’da savaş büyüyor

İsrail ve ABD’nin İran’a karşı son günlerde yükselttiği gerilim, 13 Haziran sabahı patladı. İsrail, İran’da …