Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Gezi eylemleri döneminde polislerin hedef gözeterek açtıkları ateş sonucu, kafasına gaz kapsülü isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, 11 Mart günü Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

PDD’nin de bileşeni olduğu Taksim Dayanışması ve Berkin’in ailesi tarafından örgütlenen anma,  saat 14’de mezar başında başladı. Polisler her yıl olduğu gibi kalabalık bir şekilde giriş çıkışları tutmuştu. Anmaya gelenler aranarak mezarlığa alındı.

Mezar başına gelindiğinde anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarını öperek “senin o dik duruşunu şimdi ben alıyorum” dedi. Baba Sami Elvan’da oğlunun mezarını öperek çiçek bıraktı. Çiçeği Gezi’de, Roboski katliamında yaşamını yitirenler ve Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol için bıraktığını söyledi.

Anma, Taksim Dayanışması adına Can Atalay’ın konuşmasıyla başladı. Atalay “Gezi’de ayağa kalkan, boyun eğmeyen bütün milyonların umudunu bugünden yarına taşıma kararlılığında olduğumuzun sözünü veriyoruz. Ali İsmail Korkmaz’ın, Mehmet’in, Ethem’in, Medeni’nin umudunu ve mücadelesini yarına taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Atalay, kitleyi saygı duruşuna çağırarak konuşmasını bitirdi.

Ardından Berkin’in babası Sami Elvan konuştu. Baba Elvan, üzerine giydiği Taksim Dayanışması önlüğünü göstererek “onurla taşıyacağım” dedi. Elvan, “Gezi bir haktı, emekti, su ve adaletti. Benim çocuğum ve onun gibiler bu yolda bedenlerini kaybettiler. Berkin sadece benim çocuğum değil, hepimizin çocuğudur. 5 yıl oldu oğlumun katilleri cezalandırılmadı. Çocuklarımızın hak, adalet, ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Nerede bir hukuksuzluk ve adaletsizlik varsa karşı çıkacağız” dedi.

Anma “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Gezi Şehitleri ölümsüzdür”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldıktan sonra bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …