Gezi Direnişi yargılanamaz!

PDD’nin de bileşeni olduğu Taksim Dayanışması, Gezi Ayaklanması ile ilgili İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye dönük basın açıklaması yaptı. Hiçbir maddi temele dayanmayan bir kurgu metni olarak hazırlanan Gezi İddianamesi teşhir edildi. 11 Mart günü Karaköy Mimarlar Odası’nda yapılan açıklamaya çok sayıda devrimci-demokrat kurum, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Taksim Dayanışması adına açıklamayı Mücella Yapıcı okudu. Yapıcı “Savcılık tarafından kabul edilen iddianamenin hiçbir somut delile dayanmamaktadır; tamamen komplo teorilerinden ilhamla yazılmıştır. Gezi’yi lekelemeye dönük beyhude çabanız boşunadır. Çünkü Gezi’yi biz yaşadık, biliyoruz! Gezi bu toprakların eşitlik, özgürlük ve adalet umududur. Asıl hesap vermesi gerekenler, onlarca arkadaşımızın ölümüne, binlerce arkadaşımızın yaralanmasına sebep olan polisler ve onlara emir verenlerdir” dedi. Yapıcı, “İlk toplantıdan bugüne ve yarına, her zaman Gezi’inin taleplerinin arkasında duracağız, mücadeleye devam edeceğiz” sözleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.

Basın toplantısında DİSK, KESK, TTB ve TMMOB temsilcileri de söz alarak konuya ilişkin konuşma yaptılar.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …