İsviçre’de 1 Mayıs hazırlıkları

Bu yıl Basel’de 1 Mayıs çalışmalarına erken başladık. 1 Mayıs’a kadar uzanan süreçte çeşitli etkinlikler düzenleyerek, 1 Mayıs’ın daha güçlü geçmesini hazırlamak istiyoruz.

1 Mayıs’ta düzenlenecek ortak eylemlerin yanısıra, Hirschi adlı kurumda, kendi devrimci 1 Mayıs kutlamamızı yapmaya karar verdik. Hirschi İsviçreli anti-faşist bir kurum. Yaklaşık 40 yıldır muhalefet odaklarından biri olmuş. Burada 1 Mayıs için kendi hazırladığımız siyasi programın yanısıra Hirschi’nin 40. yıldönümünü de kutlayacağız. Çünkü Hirschi, 40 yıldır kapitalizme karşı mücadelemizde bize eşlik ediyor.

Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını geleneksel şekliyle yetinmeden gerçekleştireceğiz. Anti-kapitalist direnişin canlı bir ifadesi olarak, Barfüsserplatz’da eylemimizi sonlandırmayacağız, devam edeceğiz. Kapitalizm; insan ve doğanın sömürülmesi, kadınların ezilmesi, savaş, dışlama, yaşam koşullarının bozulması, faşizmin yükselmesi ve çok daha fazlası demektir!

1 Mayıs, bu farklı mücadele konularının bir araya geldiği bir gündür. Egemenler, krizlerin daha iyi yönetimi için çaba gösteriyorlar; biz ise anti-kapitalist hareketi güçlendirmek istiyoruz. 1 Mayıs eyleminin yıllardan beridir kurumsallaştırılmış çerçevesi ve öğleden sonraki festival bunun için yeterli değildir. Çünkü toplum yeni şeylere kalkışılırsa değiştirilebilir.

Barfüsserplatz Kutlaması’nın sloganını destekliyoruz. Kadın grevi ve ataerkilliğe karşı eylem birliğini önemli görüyoruz.

Aynı zamanda, 1 Mayıs şimdiye kadar anlaşmazlıklar ile karakterize edilmiştir. Sosyal demokrat politikacıların varlığı, işçi ve emekçinin mücadele günü olan 1 Mayıs ile çelişmektedir. Ekstra programımızla anti-kapitalist, devrimci tutumları güçlendirmek istiyoruz. Zira ataerkillik ve kapitalizmden gerçekten kurtulmak için kendi güçlerimize güvenmek zorundayız.

Tabandan gelen bir dayanışmacı ve dinamik hareket için! Eyleme katılın, sokakta temel bir değişiklik yapma çağrısını yapalım!

Kapitalizmin geleceği yok!
Baskısız ve sömürüsüz bir dünya için!
Evrensel mücadeleleri birleştirelim!

Almanca 1 Mayıs bildirisinin Türkçeye çevrilmiş hali ve yüzlerce afişle beraber 1 Mayıs çalışmaları devam ediyor.

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …