Uzel işçilerini ziyaret ettik

Devrimci Sendikal Birlik (DSB) olarak, direnen Uzel işçilerini ziyaret ettik.

Uzel işçileri, 11 yıldır alamadıkları kıdem tazminatları için Demirkapı’daki fabrikanın önünde her pazar saat 11.00-13.00 saatleri arasında, protesto eylemi gerçekleştiriyorlar. 21 Nisan günü Uzel işçilerine bir direniş ziyareti gerçekleştirdik. İşçiler fabrikanın önüne “11 yıl oldu tazminatlarımızı alamadık. Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” yazılı, “Uzel işçileri” imzalı pankart ve döviz asmışlar. Sık sık ajitasyon konuşmaları yapıyorlar ve “Tazminat hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağız”, “Türk Metal şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atıyorlar.

İşçiler ziyaretimiz sırasında yaptıkları konuşmalarda, sürece dair bilgilendirmeler yaptılar. Kendilerine destek veren kurumlara ve DİSK’e teşekkür ederek, 1 Mayıs’a katılma çağrısında bulundular. 16 Mayıs’ta fabrikanın ihalesinin yapılacağını anlattılar ve Türk Metal sendikasının süreçteki sorumluluğuna dikkat çektiler. Patronlarla yapılan görüşmelerden de henüz bir sonuç çıkmadığını vurguladılar.

Uzel’de yaşanan direnişi, dergimizin Nisan 2019 tarihli sayısında anlatmıştık. Bu yazının olduğu dergiyi, Uzel işçilerine de verdik.

Saat 13’te fabrikanın önündeki protestonun sonlanmasının ardından, işçilerin bir kısmı Media Market işçilerine destek için Bayrampaşa’ya gittiler. Media Market işçileri 15 günde bir eylem gerçekleştiriyorlar. Bu defa da Bayrampaşa’da kasa kilitleme eylemi yaptılar. Eyleme Nakliyat-iş yöneticileri de katılarak destek verdi. Ayrıca yoldan geçen araçlardaki insanlar, korna çalarak desteklerini gösterdiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

Makbule Berktaş kitabı için tanıtım etkinliği yapıldı

İstanbul’da 9 Şubat günü Divriği Kültür Derneği’nde “Makbule Berktaş Küçük Dev Kadın” kitabının tanıtım etkinliği …

Birgün gazetesi internet gazetecileri gözaltında

Birgün gazetesinin internet sitesi yayın koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile sorumlu yazı işleri …

İstanbul’da Makbule Berktaş kitabı için tanıtım etkinliği

Makbule Berktaş, çocukları için mücadeleye atılan, sonrasında “tüm devrimcilerin anası” olmayı başaran bir hak ve …