PDD çalışanlarına ceza yağdı: BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

pdd-arka-logo-1

Proleter Devrimci Duruş çalışanları hakkında açılan davada sona gelindi. 2014 yılı Aralık ayında yapılan dergi ve ev baskınlarının ardından, 2016 yılında açılan ve yaklaşık 3 yıldır süren davada 16 Mayıs 2019 tarihinde karar açıklandı.

Proleter Devrimci Duruş çalışanları Zeynel Sarar ve Gülümser Seyitcemaloğlu ile derginin yazı işleri müdürü Çağdaş Büyükbaş hakkında dava açılmasının nedeni; PDD dergisinin flama ve pankartını taşımak, önlüğünü giymek, 1 Mayıs’a katılmak, Gezi Ayaklanması’nda yer almak, Gazi anmasına, 8 Mart’a, şehit cenazelerine katılmak gibi son derece meşru eylemlerin içinde yer almaktı.

Seyitcemaloğlu, Sarar ve Büyükbaş, haklarında açılan davada “terör örgütü propagandası yapmak” maddesinden beraat ettiler.

Diğer taraftan “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” ve “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşünde ihtar ve zor kullanıma rağmen dağılmayarak direnme” maddelerinden; Zeynel Sarar’a toplam 25 ay, Çağdaş Büyükbaş’a toplam 25 ay, Gülümser Seyitcemaloğlu’na toplam 10 ay hapis cezaları verildi. Karar temyize gönderildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …