Gezi Direnişi’nin ilk duruşması yapıldı

24-25 tarihleri arasında Silivri Cezaevi mahkeme salonunda Gezi direnişinin ilk duruşması gerçekleştirildi. Duruşma sonrasında, tutuklu Yiğit Aksakoğlu adli kontrol şartıyla tahliye edildi, Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı verildi. İkinci duruşma 18-19 Temmuz’da Silivri’de görülecek.

İki gün süren duruşmaya ilgi oldukça yoğundu. Duruşma salonuna sığmayan kitle, akşama kadar dışarıda bekledi. Yabancı heyetler de salonda yerlerini aldı. Avrupa’nın bir çok ülkesinden konsolosluk görevlileri, avukatlar ve gazeteciler de duruşmayı izlemeye geldiler.

Duruşmanın ilk günü Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, Mücella Yapıcı savunmalarını yaptı. İkinci günü Can Atalay, Tayfun Kahraman ve diğerleri savunmalarını yaptılar. Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman savunmalarında “Gezi’nin bu ülkenin en onurlu, en demokratik en aydınlık eylemi olduğunu, bu onurlu mücadelenin karalanmak istendiğini, iddianamenin bir yalan bohçası olduğunu” vurguladılar.

Kararın açıklanmasının ardından “Gezi umuttur yargılanamaz”, “Karanlık gider Gezi kalır”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …