ODTÜ direndi, provokasyonu önledi

Mücadele birikimi ve direniş geleneği ile devletin ve sivil faşizmin hedefinde olan ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) provokasyon girişimini boşa çıkardı.

Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şubesi, “ODTÜ’lüler Cumhuriyet’e ve Bayrağına Sahip Çıkıyor” adıyla yayınladıkları bir bildiride, 23 Ekim günü ODTÜ’de bir yürüyüş yapacağını açıklamıştı. Ve bu çağrı henüz yayınlanmadan önce, Ankara’daki bazı üniversitelerde faşist ülkü ocakları “yıllar sonra ODTÜ’ye gireceğiz, herhangi bir durumda kırım olabilir” mesajları atmaya başladılar. Açık bir provokasyon örgütleniyordu.

ODTÜ’lü öğrenciler bu duruma büyük bir tepki gösterdiler. 21 Ekim günü bir açıklama yaparak bu provokasyonu protesto ettiler. Açıklamada şöyle söyleniyordu: “ODTÜ’yü hedef alan saldırıların planlı ve sistematik olduğunun farkındayız. Bunu Melih Gökçek ve üniversite yönetiminin yol anlaşmasının ardından kampüste yaşanan ağaç kıyımından, engellenmek istenen şenliğimizden, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü hedef alan polis saldırısından, ODTÜ arazisine bir KYK yurdu yapılmaya çalışılmasından biliyoruz. Bu saldırılar, üniversite içinde tüm bileşenlerin yan yana gelerek ortaya koyduğu birlikteliği, bizlerin yaşam alanlarını ve üniversitenin demokratik yapısını hedef alıyor.”

Yükselen tepkiler üzerine ODTÜ yönetimi 23 Ekim günü yapılması planlanan yürüyüşün iptal edildiğini duyurmak zorunda kaldı. Böylece ODTÜ’de düzenlenmek istenen faşist gösteri, başlamadan engellenmiş oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …