Metal işçilerine saldırı

Eskişehir’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-iş üyesi işçilere 24 Ekim günü polis saldırısı gerçekleştirildi, 29 işçi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilere ters kelepçe takıldı.

3 metal işçisi ve Birleşik Metal-iş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, polisin sıktığı biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı, ardından onlar da gözaltına alındı.

Eskişehir’de Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine fabrikalarında çalışan, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-iş üyesi işçilere 4 aydır ücretleri ve tazminatları ödenmiyor. Bu nedenle işçiler önce ESPARK önünde çadır kurarak direnişe başladılar. Açlık grevi yapan işçiler, iki günün ardından Ankara’ya yürüme kararı aldılar. Sabah saatlerinde basın açıklaması yaparak yürüyüşe geçen işçilere polis biber gazı ve copla saldırdı.

Saldırıya uğrayan işçiler, Ankara’da önce TMSF’ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu), ardından Saray’a yürümeyi planlıyorlardı.

Saldırının ardından Birleşik Metal-iş Eskişehir Şubesi’nde basın toplantısı yapan Adnan Serdaroğlu, polis saldırısını kınadı ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Basın toplantısından sonra işçiler yeniden Ankara yürüyüşünü başlattı. İşçilerin yolu Eskişehir çıkışında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Köprüsü’nde tomalarla kesildi. Engelleme üzerine Serdaroğlu burada kalacaklarını ve direniş çadırı kuracaklarını açıkladı.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …