İsviçre ve Avusturya’da KUTUP YILDIZI Belgeseli gösterimi yapıldı

KUTUP YILDIZI BELGESELİ, M. Fatih Öktülmüş’ün hayatını ve mücadelesini anlatan; Fatih’in şahsında, Türkiye’de ’70’li yılların devrimci mücadelesine, 12 Eylül hapishanelerine, işkencelerine, ağır illegalite koşullarında yeraltı mücadelesine ışık tutan bir belgedir.

 

Bu belgeselin Avrupa’da da geniş kitlelerle buluşmasını sağlamak, Fatih yoldaşı ve 12 Eylül direnişini anlatmak amacıyla, İsviçre ve Avusturya’da iki ayrı etkinlik düzenledik. Bizim için ilklerin yaşandığı etkinliklerdi bunlar. Belgesel gösterimlerinin yarattığı etki görülmeye değerdi. Her ikisi de coşkulu ve heyecanlı bir biçimde izlendi, konuşmalar ve tartışmalara katılım yüksekti.

Belgeselin İsviçre’deki gösterimi, 2 Kasım günü Basel’de Gezi Kültür Haus’ta gerçekleştirildi. Etkinlikte PDD’nin İsviçre temsilcisi Hüseyin Yıldız bir konuşma yaptı. Belgesel’in yapımcılığını üstlenen “Fatih Öktülmüş Kültürevi” FÖKEV adına Nevin Berktaş ile belgeselin senaristi ve editörü Özgür Nehir de birer konuşma yaptılar. İsviçre’de gerçekleştirdiğimiz etkinlik, “Dünya Kobane Günü” etkinlikleriyle ve başka etkinliklerle çakışmıştı. Buna rağmen katılım yüksek oldu.

Bir hafta sonra, belgesel için Avusturya’da bir gösterim daha düzenledik. Etkinlik 9 Kasım günü İnnsburck’ta ATİGF Lokali’nde gerçekleşti.

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …