Grup Yorum’un açlık grevi devam ediyor

Grup Yorum’un üyeleri Helin Bölek, Bahar Kurt, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı’nın süresiz açlık grevleri devam ediyor. Helin Bölek ve Bahar Kurt ise, tahliye olmalarının ardından açlık grevlerini dışarıda da sürdürüyorlar.

İki yılı aşkın süre cezaevinde kaldıktan sonra 20 Kasım 2019 günü tahliye olan Bahar Kurt, açlık grevinde 190. gününü geride bıraktı. 39 kiloya düşen ve artık kritik günlere giren Bahar Kurt, eylemlerinin taleplerini şöyle sıralıyor: Konser yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’ne dönük baskınların son bulması, açılan davaların düşürülmesi, tutuklu Grup Yorum elemanlarının serbest bırakılması ve bakanlığın arananlar listesinden çıkarılması.

Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi son üç yılda sekiz kez polis baskınına maruz kaldı ve bu baskınlarda grup elemanlarından 30 kişi tutuklandı.

Bahar Kurt, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan açlık grevindeki Grup Yorum elemanları Ali Aracı, İbrahim Gökçek ve Barış Yüksel’in, “zorla müdahale” için hastaneye götürülmek istendiğini anlattı ve “Halkımıza, sanatçı dostlarımıza çağrı yapıyorum: Grup Yorum’un açlığına ses olun. Sanata ve sanatçıya yönelik baskıyı, sansürü ancak dayanışma ile aşabiliriz” diyerek destek çağrısı yaptı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.