Cezaevlerinde işkence var

 

Sincan Hapishanesi’ne 3 Aralık’ta müvekkillerini ziyaret için giden avukatlar Sercan Aran ve Deniz Can Aydın’ın görüşme tutanağını vermek istememeleri üzerine, mahkeme kararı olduğunu söyleyen gardiyanlar saldırdı. Avukatlar, gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akhisar T Tipi’nde tutuklu olan ağır hasta mahkum Hüseyin Sarı, sevk sırasında heyet raporunun kaybolmasından kaynaklı tahliye edilmiyor. İHD İzmir şubesi yaptığı açıklamayla Sarı’nın derhal tahliye edilmesini talep etti.

Bakırköy Hapishanesi’nde 28 Kasım günü Esin Kavruk’u DNA örneği almak için zorla emniyet müdürlüğüne götürmek istediler. Kavruk’u vermeyen B-6 koğuşundaki kadın tutsaklar, robocoplar ve TEM polislerinin saldırısına uğradı. Saldırıda kadın tutsaklar yaralandı, koğuş talan edildi. Saldırı 2 Aralık günü hapishane önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Muş’tan Van T Tipi hapishanesine sevk edilen Mehmet Sayılgan ve İdris Işık çıplak aramaya karşı çıktıkları için gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı. Gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulunan tutsaklara, direndikleri için mahkemede 1 yıl 15’er gün hapis cezası verdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …