Grup Yorum Ölüm Orucu’nda!

Grup Yorum üyesi sanatçılar, 17 Mayıs 2019’da hapishanede başlattıkları açlık grevini, ölüm orucuna dönüştürdüler.

“Konser yasaklarının kaldırılması’, ‘İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskınların son bulması’, ‘Grup Yorum üyelerinin arananlar listesinden çıkarılması ve tutuklu olanların serbest bırakılması’ talepleriyle cezaevinde başlayan açlık grevi, üyelerin bir kısmı tahliye olduktan sonra içeride-dışarıda devam ediyor. Açlık grevinin 200. günü olan 4 Ocak 2020’de İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, eylemlerini ölüm orucuna dönüştürdüler.

14 Ocak’ta Silivri Hapishanesi’nde İbrahim Gökçek, Ali Aracı ve Barış Yüksel’i ziyaret eden İHD, TTB, SES ve TİHV heyeti, Gökçek’in 47 kiloya düştüğünü, sıvı, şeker ve B1 vitamini almaya devam ettiğini ve zorla müdahale tehdidi altında olduğunu açıkladı. 24 Aralık’ta açlık grevine ara veren Ali Aracı ve Barış Yüksel’in ise, tedavilerinin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı, görüş ve ziyaret yasaklarının yeni bittiği açıklandı. Heyet, taleplerin kabul edilebilir olduğunu ve devlet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Proleter Devrimci Duruş olarak 25 Ocak’ta Armutlu’daki direniş evine gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Helin Bölek şahsında Grup Yorum’a dayanışma mesajlarımızı ilettik. Bölek’in sağlık durumundan dolayı kısa süren ziyaretimiz sırasında, Helin Bölek de yapılan ziyaretten ve devrimcilerin bu süreci sahiplenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Biz oradayken doktor muayenesinin yapıldığını, özellikle kas ve kemik ağrılarının arttığını gözlemledik. Birleşik mücadelenin önemini vurgulayarak, ilerleyen günlerde görüşebilmek dileğiyle ayrıldık.

Devrimci demokrat kurumların Grup Yorum’a desteği ve dayanışması artıyor. Küçük Armutlu’daki direniş evinin ziyaretçileri çoğalıyor. Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ile HDP milletvekili Dilşat Canbaz, Grup Munzur, Pirsultan Abdal İstanbul Şubeleri, SES ve birçok sanatçı ve aydın bunlar arasında. Ayrıca HDP ve CHP milletvekilleri, Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesi için TBMM’de açıklamalar yaptılar, devlet kurumlarına çağrıda bulundular.

Aileleri de basın açıklamaları ve eylemlerine devam ediyorlar. 24 Ocak’ta Bakırköy’de eylem yapan Helin Bölek’in annesi gözaltına alındı. Yine adil yargılanma talebiyle ölüm orucu yapan Mustafa Koçak’ın ailesi, 25 Ocak’ta Kadıköy’de kefenli eylem yaparken gözaltına alındı.

İzmir Şakran T Tipi Hapishanesinde bulunan Mustafa Koçak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını protesto ederek, yeniden yargılanma talebiyle açlık grevine başlamıştı. Eylemini 199. günü ölüm orucuna dönüştüren Mustafa Koçak’ın da sağlık durumunun giderek bozulduğu, yoğun kilo kaybı yaşadığı bildiriliyor.

İbrahim Gökçek’in ilk duruşması 14 Şubat’ta görülecek. İddianamede “örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması isteniyor. Grup Yorum üyeleri başta olmak üzere birçok kişi, itirafçıların ifadeleriyle tutuklanıyor, ağır cezalara çarptırılıyor. Devletin kadrolu itirafçıları tarafından hukuksuzca hapiste tutulan binlerce kişi var.

Devrimci tutsakları yalnız bırakmayalım, Grup Yorum’un taleplerinin karşılanması için destek ve dayanışmayı büyütelim!…

Bunlara da bakabilirsiniz

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …