Grup Yorum’a özgürlük

Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in yaptığı ölüm orucu 250’li günleri geride bıraktı. Ölüm Orucu’ndakilerin sağlık durumları günden güne ağırlaşmaya devam ediyor. Grup Yorum’a destek eylemleri ise devam ediyor.

Çağlayan Adliyesi önünde TAYAD’lı ailelerin adalet nöbeti sürerken, Kadıköy ve Bakırköy meydanlarında Grup Yorum üyelerinin aileleri ve Halk Cepheliler tarafından eylemler gerçekleştirildi. Yapılan eylemlere saldıran polis eylemcileri gözaltına aldı.

14 Şubat’ta Grup Yorum üyelerinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması yapıldı. Mahkeme öncesi aileler ve Grup Yorum’u desteklemeye gelenler bir basın açıklaması yaparak taleplerin kabul edilmesini ve Grup Yorum üyelerinin tahliye edilmesini istedi. Duruşmada Barış Yüksel tahliye edildi. Mahkeme 26 Mart tarihine ertelendi.

Mahkeme sonrasında “cezaevinde kalamaz” raporu bulunan İbrahim Gökçek 24 Şubat’ta tahliye edildi. Eylemini Helin Bölek ile birlikte sürdürmeye devam eden Gökçek’e devlet elektronik kelepçe takmak istiyor.

 

Grup Yorum için Ankara’da yapılmak istenen dayanışma etkinliği de valilik tarafından yasaklandı.

Ağırlaştırılmış müebbet alan Mustafa Koçak’ın, “adil yargılama talebiyle yaptığı ölüm orucu eylemi de 240 günleri aşmış durumda. Mustafa Koçak’ın anne ve babasının Kadıköy’de yapmak istedikleri basın açıklamasına polis saldırdı ve gözaltına aldı.

Tutuklu bulunan Halkın Hukuk Bürosu avukatları da 3 Şubat tarihinden itibaren açlık grevine başladıklarını açıkladılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …