Grup Yorum ve Ölüm Orucu’ndaki tutsaklarla dayanışma büyüyor

PDD’nin de bileşeni olduğu Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma, 27 Şubat günü basın toplantısı düzenledi. Beyoğlu Aynalı geçit salonunda yapılan açıklamaya devrimci-demokrat kurumlar, sağlık kuruluşları, İHD, ÇHD ve Helin Bölek’in annesi  katıldı.

Toplantıda ilk önce Grup Yorum ve tutsakların avukatları konuştu. Avukat yaşanan hukuksuzlukları, kimi örnekler vererek anlattı. Yaşanan adaletsizliğe karşı müvekkillerinin ÖO’yu sürdürdüklerini belirtti, taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi. Ardından Grup Yorum’un dışarıdaki üyesi söz alarak, Yorum elemanlarının neden ÖO’ya başladıklarını anlattı ve direnişçilerin taleplerini sıraladı. Dayanışma adına ortak basın metnini Acun Karadağ okudu. Metinde Grup Yorum üzerindeki baskılara, konser yasaklarına dikkat çekildi.  Kurulduğundan bu yana, sürekli baskı, gözaltı ve tutuklamalar yaşadığı, ancak 2015 yılından itibaren Yorum üyelerine yaşam hakkı bile tanınmadığı vurgulandı. Bu baskı ve adaletsizliklere karşı, Yorum üyelerinin ölüm orucuna başladığı söylendi. Grup Yorum’un konser yasalarının kaldırılması, üyelerinin arama listelerinden çıkarılmaları, tutsakların adil bir yargılamasının yapılması, taleplerinin kabul edilmesi vurgusuyla basın açıklaması sonlandırıldı.

27 Şubat itibariyle Yorum üyesi İbrahim Gökçek 255 gündür, Helin Bölek 252 gündür ÖO direnişini sürdürüyorlar.

Adil yargılama talebiyle Ölüm Orucu’na başlayan Mustafa Koçak’ın eylemi de 240. gününe ulaşmış durumda.

 

Dayanışma eylemine polis saldırısı

Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma’ın çağrısıyla,28 Şubat günü Kadıköy Süreyya Operası önünde dayanışma eylemi yapıldı.

Eylem öncesinde, polis alanı geniş bir şekilde ablukaya alarak keyfi biçimde GBT kontrolü yaptı. Polisin bütün baskı ve tacizine rağmen toplanan kitle, “Yaşamı savunuyoruz, Grup Yorum ve tutsakların talepleri kabul edilsin” pankartını açarak eyleme başladı. Eylemde “Grup Yorum halktır, susturulamaz”, “Türküler susmaz” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda eylemin talepleri anlatıldı ve bu taleplerin kabul edilmesi istendi.

Eylem sırasında kitleyi çembere alan polis, aralarında Helin Bölek’in annesi ve İbrahim Gökçek’in babasının da olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …