Soma madencileri eylemde

Soma maden işçileri, gasp edilmeye çalışılan kıdem tazminatları için Soma TKİ önünde eylem yaptılar. 26 Şubat günü  yapılan eylemde işçiler, “Madenci izliyor, takip ediyor. Affetmeyecek! Söküp alacak!” dediler.

Bağımsız Maden-iş üyesi işçiler yaptıkları basın açıklamasında Soma Kömür A.Ş ve sarı sendika ortaklığı ile tazminat haklarının gasp edilmeye çalışıldığını belirttiler. Yaklaşık 1 yıldır her türlü zorluğa rağmen inatla mücadele yürüttüklerini, bu mücadele sonucu Eynez ocağından atılan işçilerin haklarının alındığını, diğer maden ocaklarından işçilerin haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

AKP grup başkan vekilleri ile yaptıkları görüşmede işçilerin tazminatlarının verilmesi için yasal düzenleme yapacakları sözü verilmesine rağmen, beklenen yasal düzenlemenin bir türlü yapılmadığını belirttiler. İşçiler “bu sürecin takipçisiyiz ve çözüm üretilmeden mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …