Soma madencileri eylemde

Soma maden işçileri, gasp edilmeye çalışılan kıdem tazminatları için Soma TKİ önünde eylem yaptılar. 26 Şubat günü  yapılan eylemde işçiler, “Madenci izliyor, takip ediyor. Affetmeyecek! Söküp alacak!” dediler.

Bağımsız Maden-iş üyesi işçiler yaptıkları basın açıklamasında Soma Kömür A.Ş ve sarı sendika ortaklığı ile tazminat haklarının gasp edilmeye çalışıldığını belirttiler. Yaklaşık 1 yıldır her türlü zorluğa rağmen inatla mücadele yürüttüklerini, bu mücadele sonucu Eynez ocağından atılan işçilerin haklarının alındığını, diğer maden ocaklarından işçilerin haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

AKP grup başkan vekilleri ile yaptıkları görüşmede işçilerin tazminatlarının verilmesi için yasal düzenleme yapacakları sözü verilmesine rağmen, beklenen yasal düzenlemenin bir türlü yapılmadığını belirttiler. İşçiler “bu sürecin takipçisiyiz ve çözüm üretilmeden mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …