Çanakkale’de maden işçileri direndi, kazandı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan NESKO madenciliğe bağlı bakır madeninde çalışan işçiler, 26 Şubat günü kendilerini maden ocağına kapatarak eyleme başladılar.

İşçiler çalışma koşullarının kötü olduğunu, işyerinde işçi sağlığı ve güvenliği için hiçbir önlem alınmadığını, buna karşılık kendilerinin Devrimci Maden-iş sendikasında örgütlendiklerini belirttiler. Sendikaya üye olduktan sonra patronun baskısının arttığını, sendikadan istifa etmedikleri koşulda ücretlerinin ödenmeyeceği konusunda tehdit edildiklerini anlattılar. Bu tehditlere rağmen geri adım atmadıkları için 11 arkadaşları işten atıldı.

Bu koşullarda işçiler, atılan 11 arkadaşlarının geri alınması, 4 aydır birikmiş maaşlarının ödenmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınması talepleriyle direnişe başlayıp kendilerini maden ocağına kapattılar.

Hakları için eylemlerini sürdüren işçilerin direnişleri 7’inci gününde zaferle sonuçlandı. DİSK’e bağlı Dev-Maden-Sen’den yapılan açıklamada, Yenice Kaymakamı ve Çanakkale Valisi’nin verdiği söz üzerine, direnişin kazanımla bitirildiğini açıkladı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …