Gazi anması yapıldı

Gazi Mahallesi’nde yaşanan katliamın ve buna karşı yapılan direnişin 25. yılında anma yapıldı. 12 Mart 2020’de yapılan anmaya yüzlerce kişi katıldı.

PDD okurları ve Zeynep Poyraz’ın ailesi sabah 11’00’de Zeynep Poyraz’ın mezarının başında toplandı. Mezarların temizlenmesinin ve süslenmesinin ardından anma yapıldı. Mezarlığa karanfillerin yanı sıra Zeynep ve Hakan’ın resimleri ve PDD imzalı dövizler yerleştirildi.  Anmanın ardından mezarlıktaki diğer devrim şehitlerinin mezarlarına da karanfiller bırakıldı.

Mezarın girişi de dahil olmak üzere Gazi Mahallesi’nin tüm sokaklarında yoğun bir polis ablukası vardı. PDD okurlarının da katıldığı yürüyüş saat 13.00’de Gazi Cemevi önünde başladı. ‘Gazi şehitleri ölümsüzdür’, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Gazi’nin hesabı sorulacak’, ‘Anaların öfkesi katilleri boğacak’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları sıklıkla atıldı. Önce eski PTT önünde anma yapıldı. Burada yapılan açıklamada Gazi Katliamı’nda devletin rolüne, mahkeme sürecine değinildi. Katillerin hiçbir ceza almadığı gibi adeta ödüllendirildiği vurgulandı, hesap sorulması istendi. Kitle daha sonra Gazi Mezarlığı’na yürüdü. Mezarlıkta saygı duruşu ve atılan sloganların ardından anma bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …