Dev Yapı-iş temsilcisi Hasan Oğuz hayatını kaybetti

Galataport şantiyesinde çalışırken kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Dev Yapı iş sendikası temsilcisi Hasan Oğuz yaşamını yitirdi.

7 Nisan günü kalp krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan Dev Yapı iş sendikası Avrupa Yakası temsilcisi Hasan Oğuz, 13 Nisan günü hastanede yaşamını yitirdi. Hasan Oğuz’un ölüm raporunda ölüm şekli olarak “bulaşıcı hastalık” yazdığı belirtildi.

İş cinayetinin ardından DİSK’e bağlı Dev Yapı iş sendikası, Galataport şantiyesi önünde eylem yaptı. Dev Yapı iş Genel Başkanı Özgür Karabulut, 3 Nisan günü şantiyede çalışan 3 işçide virüs tespit edilmesine rağmen önlem alınmadığını, çalışmaların devam ettiğini söyledi. İşçilerin çalışmaya zorlandığını belirten Karabulut, “evde kal” çağrısı yapılmasına rağmen iktidarın işçileri çalışmaya zorladığını belirtti. Eylem sonrasında Galataport İstanbul, inşaat faaliyetlerinin 14 Nisan itibariyle, geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

Sendikanın facebook hesabından da şu açıklama yapıldı:

“Avrupa Yakası temsilcimiz, genç işçi önderi Hasan Oğuz’u ‘bulaşıcı hastalık’ sebebiyle yitirdik. Hasan Oğuz, 20 Mart günü işçilerin Covid-19’a karşı hiçbir önlem alınmadığı Galataport şantiyesinde çalışıyordu. Şantiyede 3 Nisan günü 3 pozitif vaka çıkmasına rağmen üretim durdurulmamış, işçiler çalışmaya zorlanmıştı. Hasan 7 Nisan günü kalp krizi geçirdi. Tüm belirtileri Covid-19’du ve o yönde tedavi uygulandı. Hasan’ın raporlarında ölüm sebebi olarak ‘bulaşıcı hastalık’ yazıyor. Öfkemiz üzüntümüzden büyük!

* Soruyoruz, bu salgın günlerinde Galataport inşaatına devam etmek çok mu gereklidir?

* Şantiyede pozitif vaka çıkmasına rağmen iş neden tatil edilmemiş, işçilere neden test yapılmamıştır?

* Şantiyede vaka sayıları artarken bu ölüm çukuru faaliyetlerine daha ne kadar devam edecektir? Hasan’ın canına kıydınız, daha fazla Hasan’ları katletmeyin!

* Hasan gibi nice genç arkadaşlarımızın çalıştığı bu şantiye derhal mühürlensin, tüm işçilere ücretli izin verilsin!

* Şantiyede çalışan tüm işçiler testten geçirilsin!

* Şantiyede pozitif vaka çıkmasına rağmen işe devam kararı veren tüm yöneticiler ve buna cevaz veren siyasi iktidarın temsilcileri yargılansın!”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …