Limak İnşaat işçileri Kuveyt’te eylem yaptı

Limak Holding’in Kuveyt Uluslararası Havalimanı inşaatında çalışan işçiler eylem yaptılar.

Şirket Türkiye’den Kuveyt’e çalışmaya giden inşaat işçilerine, koronavirüs salgını nedeniyle memleketlerine gönderileceklerini söyledi. Bunun üzerine işçiler içeride kalan maaşlarını, yıllık izin ücretlerini, mesailerini ve tazminatlarını talep ettiler. Firma yetkilileri ise işçileri istifaya zorladı. İnşaat işçileri istifa dayatmasını reddettiler ve haklarını alarak güvenli bir şekilde memleketlerine dönmek istediklerini bildirdiler.

Limak İnşaat ise, işçilerin taleplerini kabul etmedi, ücretleri ödemeden işçileri geri dönmeye zorladı. Üç yıldır devam eden inşaatta çalışan işçiler, kendilerine zorla Arapça yazılı bir kağıt imzalatıldığını ve Limak İnşaat’ın bu belgeye dayanarak kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeden kendilerini işten çıktardığını belirtti. Bu arada yemek ve temizlik şirketi ile anlaşma sona erdirildiği için işçiler açlığa mahkum edilmiş durumda.

Bu hak gaspına karşılık işçiler Kuveyt’te Limak İnşaat’ın önünde eylem başlattı. Limak, eylemdeki işçilere polis tehdidiyle gözdağı veriyor, gözaltına aldırmak ve işkence yaptırmakla tehdit ediyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ SEN (İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası) şunları söyledi:

“İşçi arkadaşlarımız dün Kuveyt’te Limak’ın ofisinin önünde eylem başlattı. Bugün de işçiler hakları için mücadele ediyor.

Limak İnşaat ise kamuoyuna tüm işçilere haklarının ödendiğini ve salgına karşı önlem aldığını açıklıyor.

Mücadele eden inşaat işçileri, Türkiye Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak İnşaat’ın önünde hakları için mücadele ediyor.

Limak’ın yalanlarını bir bir ortaya döküyor!

İnşaat işçisi kazanacak!”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …