İsrail’de Netanyahu protestosu

İsrail’in Tel Aviv kentinde, 2 bini aşkın protestocu, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu protesto etti. 20 Nisan günü Rabin Meydanı’nda toplanan kitle, koronavirüs salgınını dikkate aldı ve sağlık koşullarına uygun-mesafeli bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemciler, Netanyahu hükümetinin koronavirüs salgınını bahane ederek, hak gaspı getiren uygulamaları yürürlüğe koymasını protesto etti. Netanyahu, halkın cep telefonlarının istihbarat servisleri tarafından takibe alma yetkisi tanımıştı. Ayrıca, Netanyahu hakkında 21 Kasım 2019’da başlayan yolsuzluk davası, koronavirüs salgını bahanesiyle ertelenmişti.

Eylem öncesinde eylemcilere maske takma zorunluluğu getirildi ve İsrail polisi, meydanda göstericilerin durabilecekleri yerleri belirleyen işaretler yerleştirdi. Eylemciler siyah bayraklar kullandıkları için, eylemin adı “Siyah Bayrak eylemi” olarak belirlendi. Protestoya, muhalefet partisi Yeş Atid’in lideri Yair Lapid de katıldı ve yaptığı konuşmada “21. yüzyılda demokrasiler böyle ölüyor. Parlamentolar tanklarla basıldığı için ölmüyorlar, içten içe ölüyorlar” dedi.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …