1 Mayıs eylemleri ve çağrıları sürüyor

İstanbul 1 Mayıs Platformu’nun salgın koşullarından en çok etkilenen iş alanlarında ve işçi havzalarında yaptıkları 1 Mayıs çağrıları sürüyor.

28 Nisan günü dört nokta eylem alanı olarak belirlenmişti. En başta salgın koşullarındaki yoğun emekleri nedeniyle bu sürecin içinde özel bir konumları olan sağlık emekçilerinin bulunduğu Çapa Hastanesinin önü seçilmişti. Fikirtepe’de bulunan Fortis Sinanlı şantiyesi, salgın koşullarında en güvencesiz çalışma koşullarına sahip olan inşaat işçileri için belirlenmişti. Ayrıca işçilerin çok yoğun olarak çalışmaya devam ettiği fabrikaların bulunduğu Haramidere sanayii önü ve ağır çalışma koşulları ile Yenibosna’daki Polen Tekstil fabrikası da eylem alanıydı.

Saat 12.30’da gerçekleştirilen Çapa ve Fikirtepe eylemlerinde önce polisin sözlü müdahalesi sözkonusu oldu. Polis, eylemin yasak olduğunu söyledi ve 10’ar kişilik gruplar halinde durulmasını dayattı. Bu dayatma elbette kabul edilmedi ve iki tarafta da gelen kitlenin tamamıyla eylem başlatıldı. Haramidere ve Yenibosna eylemleri ise, akşam saat 18’de, işçilerin çıkış saatinde gerçekleştirildi.

PDD’nin de içinde olduğu 1 Mayıs Platformu bileşenlerinin yanısıra HDP milletvekillerinin de katıldığı eylemlerde, platformun hazırladığı ortak metin okundu. Ve kitleye hangi koşullarda 1 Mayıs’a gittiğimiz, bu 1 Mayıs’ın önemi anlatıldı. “Yaşasın 1 Mayıs, Bıji yek Gulan”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Virüs değil kapitalizm öldürür” sloganları atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …