Rize-Fındıklı’da 1 Mayıs kutlaması

Bu yıl kavga günümüz olan 1 Mayıs’ı koronavirüs salgını koşullarında Fındıklı’da (Wiçe) basın açıklamasıyla kutladık.

Wiçe devrimci-demokrat kurumlar ve kitle örgütleriyle 1 Mayıs’tan 10 gün önce toplanarak Fındıklı  Emek ve Demokrasi Platformu kuruldu. Koronavirüs koşullarında temsili katılımla basın açıklaması yapılması kararlaştırıldı. Basın açıklamasının yapılacağı alana, 3 gün öncesinden her kurumun pankartının asılması, ortak dövizlerin belirlenip duvarlara yapıştırılması ve alana taşınması da alınan kararlar arasındaydı. Yanısıra, belediye hoparlöründen 1  Mayıs marşının çalınması ve belediye gençlik meclisinin akşam toplanıp müzik aletleriyle 1 Mayıs ve devrim marşlarını çalması, platform tarafından belirlenmişti.

1 Mayıs günü eylem saat 13’te 1 Mayıs ve devrim şehitlerinin anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Eylem sırasında “Yaşasın 1 Mayıs”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Çayda sömürüye son” sloganları atıldı. Ortak basın açıklamasından sonra, belediye başkanı Ercüment Çervatoğlu 1 Mayıs’ın anlam ve önemini Lazca ve Türkçe anlatan bir konuşma yaptı. Akşam 21’de de belediye gençlik meclisinin hep birlikte 1 Mayıs ve devrim marşlarının çalındığı etkinlik düzenlendi.

Alana asılan tüm pankartlar yaklaşık bir hafta asılı kaldı. Proleter Devrimci Duruş imzalı “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!” yazılı pankart da alana asılan pankartlar arasındaydı. Ayrıca bir hafta önce, sınırlı sayıdaki materyaller, çeşitli yerlere yapıştırıldı.

1 Mayıs kavga günüdür! Kurtuluş devrimde sosyalizmde!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

Fındıklı PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …