Nurtepe’de PDD okurlarından 1 Mayıs eylemi

Bu yıl salgın ve sokağa çıkma yasaklarıyla karşıladığımız 1 Mayıs’ı her koşul altında kutlama iradesi kendini gösteriyor. Fabrikalarda, işyerlerinde milyonlarca işçi ve emekçi hiçbir önlem alınmadan çalıştırılmaya devam ederken, hak taleplerini yasaklayan burjuvazi ve onun hükümetine karşı biz de sloganlarımızla 1 Mayıs’ı kutladık.

Proleter Devrimci Duruş okurları olarak İstanbul Eyüp Güzeltepe Mahallesi’nde saat 12.30’da 1 Mayıs marşının çalınmasıyla başlayan eylemimizde “Yaşasın 1 Mayıs”, “Her yer direniş her yer 1 Mayıs” sloganları atıldı. Sloganlara balkonlardan da insanlar alkışlarla destek verdiler. Sloganların ardından yapılan konuşmada 1 Mayıs’ın her koşul altında kutlanmaya devam ettiği, 12 Eylül’lerde, 12 Mart’larda, Taksim yasaklarında direnişlerin sürdüğü, bu salgın koşullarında da kutlanmasının anlamlı olduğu söylendi. Burjuvazinin, salgının bedelini işçilere ve emekçilere ödetmeye çalıştığı belirtilirken, ancak örgütlü mücadeleyle geleceğimizi kazanabileceğimize değinildi. İşçilerin derhal ücretli izne çıkarılması, her türlü sağlık önleminin alınması, faturaların devlet tarafından karşılanması talepleri dillendirildi. Eylem “Yaşasın 1 Mayıs”, ‘Her yer direniş her yer 1 Mayıs”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarıyla bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …