İsviçre’de 1 Mayıs

İsviçre’de tüm baskılara, yasaklara rağmen kararlı, coşkulu ve militan bir 1 Mayıs kutlandı. Proleter ve enternasyonal sloganlar, eyleme damgasını vurdu.

PDD’nin yanısıra, Türkiyeli devrimci kurumların da içinde yer aldığı eylemde, İsviçreli devrimciler ve anti-faşist gruplar militan ve coşkulu kitleselliğiyle göz doldurdu. Bini aşkın kişinin katıldığı 1 Mayıs, yaklaşık 2 saat sürdü. Yürüyüş ve ana caddelerde gerçekleştirilen blokajları, polis engellemeyi başaramadı. Polis yer yer yürüyüş kortejine tacizler gerçekleştirdi; yürüyüşe katılan kitleye büyük cezaların verileceği tehditleri savruldu. Ancak para cezalarının ödenmemesi kararı alındı. Çünkü bu 1 Mayıs kutlamasıydı. Devletin izin vermesi, yasallık oluşturması gerekmiyordu. Her koşul altında 1 Mayıs kutlanır, bu gerçeği hiçbir güç değiştiremez.

Kendi 1 Mayıs kutlamamızın ardından, Paris’te 1 Mayıs’ı kutlamak için sokağa çıkan Grev ve Direnişlerle Dayanışma Komitesi’nin polis saldırısına maruz kaldığını ve arkadaşlarımızın gözaltına alındığını öğrendik. Bunun üzerine biz de İsviçre’de hemen basın açıklaması yaptık. “1 Mayıs yasaklanamaz, baskılar gözaltılar bizleri yıldıramaz, gözaltındakiler derhal serbest bırakılsın” dediğimiz açıklamada, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Yaşasın proletarya enternasyonalizmi” sloganları atıldı.

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …