ÇHD’li Avukatların Ölüm Orucu Sürüyor

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin üyesi Halkın Hukuk Bürosu’ndan tutuklu avukatlar, “adil yargılanma” talebiyle başlattıkları ölüm orucunu sürdürüyorlar. Avukat Ebru Timtik 150’li günleri geride bıraktı; Avukat Aytaç Ünsal ise 120’leri devirdi.

Bugüne kadar Soma’da katledilen madencilerin, Gezi Direnişçilerinin, işten atılan işçilerin, işkence görenlerin, Kürt halkının, muhalif öğrencilerin, doğa katliamına dönük davaların avukatlığını yaptılar. Bu nedenle tutuklandılar, “gizli tanık” ifadeleriyle hapis cezalarına çarptırıldılar. Son olarak yargılandıkları davada ise, -hem de mahkeme heyetinin oy birliği ile- tahliye edildikleri halde, ertesi gün yeniden tutuklama kararı çıkartılarak hapse atıldılar. Bu hukuksuzluğu protesto etmek ve seslerini duyurmak için bedenlerini açlığa yatırdılar.

İstanbul Barosu da yaptığı bir açıklamayla ÇHD’li avukatların serbest bırakılmasını istedi. Bilindiği gibi “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucu yapan Mustafa Koçak ve Grup Yorum elemanlarından Helin Bölek ve İbrahim Gökçek geçtiğimiz aylarda yaşamlarını yitirdiler. ÇHD’li avukatları yaşatmak için desek ve dayanışmayı arttırmak gerekiyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …