AKP halka karşı silahlanıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 18-25 Haziran 2020 tarihleri arasında, kitle eylemlerini bastırmada kullanılan mühimmatları da içeren yüklü ihaleler gerçekleştireceği ortaya çıktı. Çiğdem Toker’in Sözcü gazetesinde yazdığı yazıya göre, 27 Mayıs günü yayınlanan bültende ihalesinin yapılacağı bildirilen alımlar, çoğunlukla kitle eylemlerinde kullanılan mühimmatlar.

Buna göre polis, 103 bin 500 adet biber gazı spreyi, 44 bin adet açılır-kapanır cop, 1 milyon adet plastik mermi, 10 bin adet gösteri el bombası, 5 bin adet taarruz el bombası almayı planlıyor.

Bu tablo, devletin büyük kitle hareketlerine hazırlandığını gösteriyor.  31 Mayıs 2013’te başlayan büyük Gezi Ayaklanması sırasında, polisin kullandığı gaz bombası ve plastik mermilerin haddi-hesabı yoktu. Yukarıdaki fotoğrafta, Taksim-İstiklal Caddesi’nin 31 Mayıs günü nasıl yoğun bir polis saldırısına maruz kaldığı görülüyor. O gün polisin kovalarla getirdiği gaz kapsülleri, dakikalar içinde tükeniyor, kovaların yenisi geliyordu.

Bugün yaşanan ekonomik kriz, koronavirüs salgını koşullarında daha da katlanılmaz bir hale dönüşmüş durumda. Salgını bahane ederek ve kitlelerde ölüm korkusu yaratmaya çalışarak, kısmen zaman kazandılar. Ancak kitlelerin krize karşı öfkesi giderek büyüyor. Ve yaşamak için sokağa çıkmaktan, direnmekten başka yol kalmıyor.

Gezi Direnişi sırasında, yüzbinlerce gaz bombası kitleleri durdurmaya yetmemişti. Yaptıkları hiçbir hazırlık, aldıkları hiçbir silah, polis şiddetinin düzeyi, yaşanacak yeni Gezi Direnişlerini durdurmaya yetmeyecek.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …