TÇSP’den Galataport önünde Survivor protestosu

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, 14 Temmuz günü Survivor finalinin Galataport şantiyesinde yapılmasını protesto etti.

Koronaviürs salgını sırasında Dev Yapı-İş Temsilcisi Hasan Oğuz’un yaşamını yitirdiği, salgına rağmen işçilerin güvencesiz koşullarda çalışmaya zorlandığı Galataport şantiyesinde böylesine bir şov yapılmasına tepki gösteren TÇSP, Survivor çekimlerini protesto etti. Galataport şantiyesi önünde biraraya gelen kitle, “Çarklar dönüyor, işçiler ölüyor”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını attı.

TÇSP adına yapılan basın açıklamasında, salgında 5500’e yakın insanın yaşamını yitirdiği, salgının işçiler arasındaki yayılma hızının diğer toplumsal kesimler arasındaki yayılma hızından daha yüksek olduğu belirtildi. Galataport üzerinden sermayeye ve iktidara övgüler dizildiği, ancak bu şantiyede salgından bir işçinin öldüğü; işçilerin açlık ya da salgın ikileminde bırakıldığı anlatıldı.

Açıklamada, “Galataport’ta 3 binin üzerinde işçi içiçe, hijyenden uzak ve kölelik koşullarında çalışmaya zorlanırken, onlarcası koronavirüse yakalandı. Buna rağmen çalışma durdurulmadı. Şimdi Hasan’ın çalıştığı ve hayatını kaybettiği, yüzlerce işçinin ekmek parası uğruna yaşamını tehlikeye attığı o şantiyede, o sömürü ve ölüm mabedinde sermaye sahipleri şov yapıyor. İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri, patronların zenginlerin karı için yok ediliyor. Ve bunu allayıp pullayıp işçilere, emekçilere pazarlamaya çalışıyorlar. Kölelerin cesetleri üzerine inşa edilen piramitler gibi, Galataport da turizm hamlesinin anıtı olarak cilalanıyor. Hasan’ın ve bu sömürü çarkının içinde öğütülen tüm işçilerin hesabını soracak ve bu sömürü ve ölüm mabedlerini yıkacağız” dendi.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.